Barcelona guide: Mine yndlingssteder

Barcelona, Livsstil

Mine ynlingssteder i Barcelona

Denne guide har været længe undervejs, og den hører muligvis ikke hjemme her på min professionelle hjemmeside, men regler er som bekendt til for at blive brudt 🙂 Jeg modtager mange forspørgsler om tips til Barcelona, så nu har jeg samlet det hele, så du let kan kopiere linket og bruge eller videresende.

Før du bruger guiden, så hav in mente, at det er mine anbefalinger, og jeg har to små børn, så mit liv er ret præget af, ja, små-børnslivs, så det er ikke her du finder fancy barer, for de åbner først når jeg allerede  ligger i min seng 😉 Det er også de steder jeg kan lide at shoppe, så keramik og fransk mode er i fokus.

Altså, en disclaimer for at dette ikke er en all-round guide, men de steder jeg kan lide 🙂 Og når det så er sagt, så velkommen til Barcelona!

 

Spisesteder

Frokost/aften (dvs. rigtig mad)

Casa Rafols er en af vores lokale favoritter. Middelhavsmads serveret i smukke omgivelser i det der engang var en isenkræmmer, men nu er typisk restaurant. En klassiker.

Albé Barcelona er en intim gastrobar med lidt dunkel belysning. Her serveres råvarer fra Middelhavet tilsat libanesiske krydderier, som er en virkelig god kombination! Perfekt sted til en aften med venner.

Casa Lolea er et must hvis du elsker Sangria. Det er oprindeligt et Sangria brand, der har åbnet en lille restaurant i nabolaget Borne. Stedet er småt, så der skal reserveres bord. Kvaliteten er super god på de forskellige små tapasanretninger de har, og deres branding er meget gennemført (smukke detaljer kan vi jo godt lide, ikke?). Der er både drinks og vine for dem der ikke drikker sangria (mig selv inklusive).

Honest Greens Vi spiser primært vegetarisk og får derfor ofte mad fra Honest Greens (som take-away). De har restauranter over det meste af byen, og selvom bestilingsprocessen kan være lidt forvirrende (det er et delvist online koncept), så er maden forvirringen værd. Aubergine-carpaccio, hummus, sweet potato fries, surdejsbrød … Alting er godt hos Honest Greens!

Flax & Kale er et stort brand hernede indenfor sund mad og livsstil. Det var en af de første restauranter til at lave açai bowls tilbage for 10-12 år siden. De har nu tre restauranter i centrum, og den på C/ Tallers 74, har en skøn tagterrasse der er værd at besøge til en frokost i sommerhalvåret.

Bistrot Levante ligger i det smukke gotiske kvarter, som ellers kan være liiiidt af et sted for turistfælder. Bistrot Levante er heldigvis det stikmodsatte: Det er en virkelig hyggelig bistro med små runde café borde indendøre, og en dejlig solrig terrasse udenfor. Maden er delevenlig, med et mellemøstligt touch og vinkortet er naturvine.

 

Bistrot Levante
Bistrot Levante
Bistrot Levante

Fotos fra Bistrot Levante

La Balabusta er en ny favorit i byen. Det er en virkelig hyggelig rustik restaurant med helt exceptionel mad i delevenlige portioner. Jeg har bl.a spist bagt blomkål med sesamdressing, vandmelonsalat med bagte ferskner, bruchetta med burrata og karameliserede nødder, og deres israelsk inspirerede flettede brød med yoghurtdip til …. Virkelig lækker mad i en god atmosfære.

 

Berbena er en lille restaurant med høje ambitioner for maden, som kommer i små delikate og delevenlige anretninger. De kører to seatings og her skal man komme til tiden, for de tager alle bestillinger samtidig og serverer også de enkelte retter samtidig. Retterne er meget smagfulde (ikke super mange vegetar muligheder, men mange muligheder for fisk/skaldyr hvis man ikke spiser kød som jeg).

La Balabusta
La Balabusta

Fotos fra La Balabusta

Morgenmad/Brunch/Kaffe

Granja Petitbo er en klassiker på Paseo Sant Juan. Det er et hyggeligt sted og kvaliteten af maden er god. Kom i hverdagene eller tidligt i weekenden, for der er ofte kø (og det orker jeg personligt ikke 😉 )

Funky Bakers har flere outlets, men den største på Calle Diputación 347 er klart bedst og har lækre bænke i solen foran deres deli til at nyde en kaffe og en pistacie -eller mandelcroissant (de er virkelig gode!). Den lille butik har også en masse gode kogebøger (på engelsk), delikatesser og livsstilting. Som en slikbutik for folk med et æstetisk øje. Lige om hjørnet ligger deres restaurant der bestemt også er anbefalelsesværdig til både morgen, middag og aften.

Funky Bakers Barcelona
Funky Bakers Barcelona
Funky Bakers Barcelona

Fotos fra Funky Bakers

Frizzante er et kombineret yoga studio og café. De. har virkelig god (primært) vegetarisk mad. Om formiddagen er det mest bananbrød, dadelkugler, chiagrød og den type ting. Til frokost serverer de en slags buffet (som de doserer på tallerknen for en), hvor hver ret koster X€. Det er super lækker mad. På første sal er der et stort co-working bord, så det er et godt sted at sidde og arbejde nogle timer. 

 

Little Fern ligger i bydelen Poblenou, som er et besøg værd for at se noget helt andet af Barcelona. Det er “nyt-møder-gammelt”-område i bogstaveligste forstand, for det var før i tiden by udenfor byen, og nu ligger nogle af de største kontorlandskaber og skyskrabere her også. Little Fern er et populært og rigtig godt sted for en afslappet brunch. 

 

Little Fern
Little Fern
Little Fern

Fotos fra Little Fern

Syra Coffee har byens bedste flat white (i min optik naturligvis!). De har også gode kager, bananbrød osv. Udelukkende take-away.

Baldomero er et helt vidunderligt lille “landsted” midt i byen. Restauranten er indrettet med rustikke møbler og rosa farver, og maden står på et stort indbydende bord. Det er rigtig lækkert kvalitet til både morgenmad, brunch og frokost.

Baldomero
Baldomero
Baldomero

Fotos fra Baldomero

Restauranter ved legepladser

Vi elsker at komme steder (særligt med venner) hvor børnene kan lege lige ved siden af bordet. Win-win!

Bosco Food & Drinks er et af de steder vi ofte kommer i vennegrupper. Restauranten ligger på en lille plads centralt i byen med en legeplads, så børnene kan lege mens de voksne hygger sig med et glas vin. Det er bedst i sommermånederne, da restauranten ligger i skygge og dermed kan blive kølig om vinteren. Deres klassiske tapasretter er rigtig gode, og det er generelt et godt sted til en udendørsfrokst.

Arenal ligger ved stranden og har overraskende god mad til rimelige priser (fordi restauranterne ved vandet ofte er dyre i forhold til kvaliteten). Deres risretter (paella) og salater er gode, og hvis der er børn med, så er et bord lige ud til sandet perfekt, så de kan lege og løbe mens maden bliver klar.

Overnatning

Vi overnatter af gode grunde ikke på hotel i Barcelona efter at være flyttet hertil, men vi har tidligere gode erfaringer med, eller haft venner boende på disse hoteller:

Casa Bonay ligger i det nabolag vi selv bor i (Eixample dreta). Så det er lidt væk fra de største turistattraktione, men i gåafstand til det meste. Det er en typisk bygning, der er restaureret og ombygget til et funky hotel med tagterrasse og en populær hotelbar/lobby, hvor der ofte er DJ om aftenerne.

Yurbban Trafalgar har vi haft flere venner boede på og alle har været meget tilfredse. De har en fantastisk tagterrasse med udsigt over hele byen og pool. Værelserne er ike så store, men kvaliteten er høj, også på morgenbuffeten. Yurbban Trafalgar ligger rigtig godt lige på kanten af Borne og Eixample, med en masse spisesteder omkring.

Hotel Seventy har jeg ikke sovet på, men derimod været af flere omgange i forbindelse med events og arbejde. Det åbnede lige inden pandemien, og er dermed ret nyt. De har en super dejlig gårdhave, restaurant i smuk Middelhavsstil, en tagterrasse med pool og generelt er stedet bare lækkert, selvom det er et stort hotel (som ofte bliver lidt upersonlige). Det ville være et hotel jeg ville nyde at bo på under et storbyophold, også med børn, fordi der er plads til dem uden at det er et reelt familiehotel.

Oplevelser

Moco Museum er et af de nyere museer i Barcelona. Det er søstermuseum til museet af samme navn i Amsterdam. Moco er et sjovt og friskt pust som supplement til de mere traditionelle museer som Museu Picasso og Miró. Det er placeret midt i centrum af Barcelona og er småt nok til, at du kun bruger en time eller to der. Det er finurligt nok til at man kunne tage børnene med og stadig have en fin oplevelse (det er dog ikke et familiemuseum og der er ikke børneaktiviteter). Nogle synes det er for poppet, men til mit kunst-temperament er Moco museum perfekt 🙂

Gaudís mesterværker La Sagrada Familia, Casa Batlló og La Pedrera er naturlige must-sees i Barcelona. Ikke kun fordi de er kendte, men fordi de er virkelig smukke og danner grundlaget for meget af arkitekturen i Barcelona. Jeg anbefaler at besøge enten La Pedrera eller Casa Batlló indenfor, for at se hvordan datidens (high-end) hjem kunne se ud.

 

Moco Museum
Moco Museum
Moco Museum

Fotos fra Moco Museum

Shopping

Et udvalg af de steder jeg kommer igen og igen:

Working in the Redwoods Dette er et keramikstudio/shop med keramik og andre fine ting til hjemmet. Det er oftest ejeren selv er er der, så du ved hvem du køber af. Det er en af mine absolutte favoritter i Barcelona og jeg har også haft deltaget i et af deres keramikkurser (og så ligger den i vores nabolag). Stor anbefaling herfra! 

Sessún er fransk mærke der netop (start 2023) har åbnet butik i centrum af Barcelona. Lækker butik med lækkert fransk tøj og accossories. Carrer del Consell de Cent 300.

Claudie Pierlot er også fransk og de har typisk gode klassiske ting i butikken. Jeg har både blazere og silkekjoler derfra. Calle Valencia 272.

Boo har herretøj fra (primært) europæiske mærker. Det et lille, men virkelig lækkert udvalg af varer og et sted min mand kan lide at handle når han en sjælden gang imellem shopper.

Arquinesia Parfume Middelhavsduft på flaske – kunne det være bedre? Arquinesia er et parfumebrand fra Mallorca, og deres lille gaveæske med 5 forskellige parfumer, er super fin og brugbar som souvenir.  Carrer de la Princesa 7.

Chandal Store en multibrand livsstilsbutik. Der er bøger (til børn og voksne), gadgets og nips til hjemmet, inkl. lidt legetøj. En fin butik at gå i hvis man rejser som familie og vil have lidt kvalitet med hjem til børnene (og sig selv). Carrer d’en Tantarantana 16.

Working in the Red Woods
Working in the Red Woods
Working in the Red Woods

Fotos fra Working in the Redwoods

Online shopping hos lokale brands

Et udvalg af de steder jeg handler hos online:

Babaa laver utrolig lækre strikkede cardigans og sweatre. Deres bomuld er fra Sydspanien, mens deres uld kommer fra får i nordspanien, som derefter bliver behandlet i Barcelona. Det er dermed et 100% spansk mærke og kvaliteten af særligt deres uldcardigan i naturuld (ubehandlet) er virkelig god. Jeg har haft min cardigan i 1,5 år og har brugt den hver morgen to vintre og den er fortsat lækker og varm.

Children of the Ocean er et mærke under Two Thirds, som er et bæredygtigt brand af en spansk-tysk familie. Al rå-materialet behandles i Europa og færdigsys i Portugal, og deres kollektioner er relativt små. Børnetøjet, særligt til piger, er rigtig fint.

The Kids Paperclub er et nyt brand, der laver den fineste lille dagbog til små børn, så de kan lære at reflektere over deres følelser. Den er lavet på stenpapir, som er slidstærkt og kan tørres af hvis det bliver beskidt. Jeg elsker når mennesker tager initiativ til sådanne fine ting, og det er den type virksomhed, jeg rigtig gerne vil støtte ved at lægge mine penge hos dem. Udviklet på Menorca, produceret/trykt i Barcelona. Fås på både spansk og engelsk, så en dansk familie kan godt bruge den, da det er korte spørgsmål til børnene.

 

Wellness & beauty

The Beautery er mit lokale beautycenter til manicure, ansigtsrens osv. Rigtig lækkert og rent sted, med en masse forskellige behandlinger. 

Organic Hair Spa by Lucile Piccolini har jeg været loyal overfor lige siden Lucile åbnede sin salon tæt på min bopæl. Hun er den dygtigste frisør jeg nogensinde har haft, og hendes holistiske tilgang til hårpleje har jeg aldrig oplevet før. Hun advokerer for et naturligt sundt hår, frem for farve. Hendes spabehandlinger for hovedbunden har gjort mit hår super sundt og stærkt. Måske er en klipning ikke øverst på to-do listen på en rejse, men jeg kan så varmt anbefale en spabehandling. 

Mariona Vilanova og hendes assistent Sara har magiske hænder. Sådan føles det i hvert fald når man får lavet en naturlig ansigtsløft i salonen. Det er massageteknikker kombineret med olier, der får ansigtet til at stråle og hovedet til at slappe helt af mentalt.  Den lille salon er tæt på Paseo de Gracia. 

Oplevelser udenfor Barcelona

Vi elsker at tage på tur et par overnatningen udenfor byen. Helt overordnet så er kysten op mod den franske grænse en klippekyst (med mange strande) kaldet Costa Brava, og kysten mod syd typisk er store brede og flade strande.

L’Escala er en af vores favorit byer langs Costa Brava. Der er lidt af det hele: Gode spisesteder, flere strande og små bugter, mulighed for en dag til søs, promenade og en hyggelig gammel by. Jeg vil anbefale at have bil i L’Escala da der ligger flere småbyer og bugter i nærheden, der er værd at besøge. Det ligger knap 2 timer nord for Barcelona.

Når du er der, så spis på Ultramar, Vinilo, L’Esculapi eller Oreig

Cadaqués er endnu en favorit. Byen er utrolig smuk og har en stor kulturel arv efter Salvador Dalí boede der det meste af sit liv. Hans hus er nu åbent som et museum, og det er et besøg værd, fordi det er meget specielt – ligesom det meste. af hans kunst er.

Jeg har skrevet en guide til Cadaqués for The Barcelona Edit. Du kan finde den hér.

Begur er endnu et punkt til Costa Brava-listen. En middelalderby på en bakketop med storslået udsigt over hav og land. Selve kommunen byen ligger i, hedder også Begur og der er mange bugter og strande at tage til i området.

Læs om dem hos the Barcelona Edit, hvor jeg også har skrevet om netop Begur og områderne.

Costa Brava

Aiguablava området ved Begur, Costa Brava. Fotoet er taget fra Parador de Aiguablava.

Hoteller udenfor Barcelona

Et par konkrete hoteller vi har boet på og anbefaler:

Hostal Spa Empuries ligger ved byen L’Escala og er et skønt spa-hotel lige ud til havet og en 3 km naturpromenade langs kysten. Lækker æstetik, god plads og en sublim beliggenhed lige ud til store arealer, der gør at det også er ideelt til familier uden at være et decideret familiehotel. Det er knap to timer nord for Barcelona.

Park Hotel San Jorge ligger på en klippe lige ud til havet nær byen Platja d’Aro. Det er et perfekt sted for at bo på Costa Bravas klippekyst og gå tur på stierne rundt om klipperne. Byen Platja d’Aro er ærligt ikke super spændende, men hotellet er bestemt værd at køre efter for en overnatning eller to, og så bare nyde stranden lige foran, selv om vinteren.

l’Horta d’en Rahola i Cadaqués er et “adults only” hotel i et ombygget landsted. Det ligger roligt og med en stor have, men alligevel i gåafstand til byen og vandet. Morgenbuffeten er virkelig lækker, og det er bestemt et sted vi gerne vil retur til (når vores familie kommer til Barcelona og passer børn 😉 )

Costa Brava
Costa Brava
Costa Brava

Fotos fra Park Hotel San Jorge

Seneste indlæg …